Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέικ καραμέλας με αχλάδι

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ καραμέλας με αχλάδι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Για το κέικ χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε τη φόρμα του κέικ σιλικόνης με λάδι ή βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη του κέικ. Το πασπαλίζουμε με τα κομματάκια σοκολάτας και το πιέζουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα, χτυπάμε καλά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Ας το ανακατεύουμε πότε πότε να μην βγει το χρυσαφί και κρατήσει κρούστα ή το τεντώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε κύβους και τα μαγειρεύουμε με βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Όταν απορροφηθεί το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να καραμελώσει. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από την κρέμα πάνω από την καραμέλα αχλαδιού και ανακατεύουμε.
Από την άλλη, χωρίζουμε το κρύο κέικ στα δύο. Αφήστε το πάνω μισό να είναι το μισό από το κάτω. Παίρνουμε το πάνω κομμάτι στην άκρη και χαράζουμε το κάτω κομμάτι με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, θρυμματίζουμε αυτά που βγαίνουν και το προσθέτουμε στο μείγμα της καραμέλας και ανακατεύουμε. Γεμίστε αυτό το μείγμα στο κούφιο κέικ και κλείστε το καπάκι. Απλώνουμε με ένα κουτάλι την κρέμα που αφήσαμε στην άκρη στο κέικ. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα ή φιστίκια. ☺

Συνταγή κέικ καραμέλας με αχλάδι με φωτογραφία

Κέικ καραμέλας με αχλάδι
Κέικ καραμέλας με αχλάδι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button