Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νόστιμο μπουλγκούρ πιλάφι

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη συνταγή για πιλάφι με πλιγούρι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σε όλους ????????

Επιτρέψτε μου να είμαι πιο δυναμικός, κάτι που γίνεται αισθητό δίπλα στα πιάτα με κρέας ???? Μπορώ να πω “must have”? Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή μου για πληγούρι πιλάφι πλήρους μεγέθους. ????????????????

Ας ξεκινήσουμε αμέσως.
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για φαγητό. Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να κάψει μέχρι να πάρει ελαφρώς ροζ χρώμα. Εν τω μεταξύ, οι πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες. Σε ξεχωριστή πλευρά, 1 ντομάτα καθαρίζεται, ψιλοκόβεται σε μικρά κομμάτια και ετοιμάζεται. ????

Προσθέστε πιπεριές, 2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτο πελτέ ντομάτας/πιπεριάς και ψιλοκομμένες ντομάτες στα κρεμμύδια που γίνονται ελαφρώς ροζ. Αφού προσθέσουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τηγανίζουμε στη φωτιά για 2/3 ακόμη λεπτά και αφαιρούμε την ωμότητα του πολτού.

2 ποτήρια πλιγούρι με ρύζι, πλυμένα καλά με τρεχούμενο νερό. 1 πακέτο μπουγιόν κνορ κοτόπουλου διαλύεται σε 4 ποτήρια ζεστό νερό προσθέτοντας λίγο αλάτι. Αρχικά προσθέτουμε στην κατσαρόλα το πλυμένο πλιγούρι και πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύεται και ανακατεύεται καλά. Ρίχνουμε το νερό στο οποίο προσθέσαμε το κνορ μπουγιόν κοτόπουλου, και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Ψήνεται σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20/25 λεπτά ελέγχοντας τον πάτο. Όταν κοίταξε τον πάτο με τη βοήθεια ενός κουταλιού και είδε ότι είχε τραβήξει το νερό του. Η σόμπα σβήνει και το καπάκι κλείνει και εγχύεται για 10 λεπτά. Ανακατεύεται τις τελευταίες φορές και ετοιμάζονται πιάτα σερβιρίσματος.

Το λαχταριστό μας πλιγούρι πιλάφι είναι έτοιμο. ????????????
Καλή όρεξη. ????

Συνταγή λαχταριστού πλιγούρι πιλάφι με φωτογραφία

Νόστιμο μπουλγκούρ πιλάφι
Νόστιμο μπουλγκούρ πιλάφι
Νόστιμο μπουλγκούρ πιλάφι
Νόστιμο μπουλγκούρ πιλάφι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button