Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τούρτα φράουλα μου

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ φράουλας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Για το παντεσπάνι:

Τα αυγά χτυπάμε με τη ζάχαρη στη χαμηλότερη ρύθμιση του μίξερ μέχρι να αποκτήσουν παχύρρευστη σύσταση. Περίπου 10-15 λεπτά είναι αρκετά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο, το συσφιγμένο ταψί αλείφουμε με μαργαρίνη και ρίχνουμε το γουδί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μαγείρεψα για 10 λεπτά. Μετά το μαγείρεμα, το παντεσπάνι κόβεται στη μέση.

Για την κρέμα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σκέτη και τη σαντιγί από φρούτα του δάσους. Βάζετε 4 πακέτα Sahnensteif, 3 ποτήρια γάλα και μισό ποτήρι ζάχαρης και χτυπάτε με τη χαμηλότερη ρύθμιση του μίξερ. Μόλις σκουρύνει η κρέμα είναι έτοιμη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα φρούτων για την κορυφή του κέικ μας. Προσθέτουμε 1 ποτήρι γάλα και 2 κουταλιές άμυλο και το ανακατεύουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να πήξει.

Για την τελευταία πινελιά, το παντεσπάνι που κόψαμε καλύπτεται με τη μισή κρέμα. Τοποθετούμε το άλλο μας παντεσπάνι και απλώνεται κρέμα στις άκρες του. Περιχύνεται η φρουτοσάλτσα μας και απλώνεται πάνω της. Ανακατεύεται με την κρέμα και παίρνει πιο σκούρο χρώμα. Το κέικ μας είναι διακοσμημένο με softcake φράουλας και φράουλας (ή κομματάκια σοκολάτας). Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βράδυ. Καλή όρεξη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button