Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Δοκιμάστε το αλβανικό συκώτι με κοτόπουλο

Δοκιμάστε το αλβανικό συκώτι με κοτόπουλο Συνταγή Πώς να φτιάξετε;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αναπαράγουμε τις πατάτες μας κυκλικά, τις στραγγίζουμε, τις πλένουμε και κόβουμε τα κοτόπουλα μας σε μικρά κομμάτια. Για τη σάλτσα μισό φλιτζάνι καφέ γιαούρτι από το ζουμερό μέρος του γιαουρτιού.
  2. Μισό φλιτζάνι καφέ λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού απλό αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε το κοτόπουλο μας στο γουδί, το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ενώ κόβουμε 1 κρεμμύδι μακρόστενα και λεπτά.
  4. Ψιλοκόβουμε 1 ντομάτα σε μέτριο μέγεθος, 1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας, τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε βαθιά κατσαρόλα τεφλόν ή τηγάνι τεφλόν (η ποσότητα του λαδιού να είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα του λάδι που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα).
  5. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μας με γουδί, που ξεκουράζεται 1 ώρα, κατά μέσο όρο 10 λεπτά, τσιγαρίζουμε τα κοτόπουλα σε μικρή ποσότητα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, σημασία έχει να είναι υψηλή η θερμοκρασία του λαδιού.
  6. Όταν τηγανιστούν τα κοτόπουλα μας, το παίρνουμε από το τηγάνι, το αδειάζουμε στο δοχείο με τις πατάτες, βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τσίλι 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι σε σκόνη και το ανακατεύουμε, το πηγαίνουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
  7. Προσθέτουμε τη σαλάτα που ετοιμάσαμε με αυτήν και τη σερβίρουμε καλή όρεξη :).

Δοκιμάστε Αλβανικό συκώτι με κοτόπουλο συνταγή με φωτογραφία

Δοκιμάστε το αλβανικό συκώτι με κοτόπουλο
Δοκιμάστε το αλβανικό συκώτι με κοτόπουλο
Δοκιμάστε το αλβανικό συκώτι με κοτόπουλο
Δοκιμάστε το αλβανικό συκώτι με κοτόπουλο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button