Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Κέικ μανόλιας φράουλα

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ μανόλιας φράουλας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους των αυγών. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη στον κρόκο και τη μισή στο ασπράδι. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι στο ασπράδι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφρός σαν το χιόνι.
  2. Σε ξεχωριστό μέρος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στο μεταξύ προσθέτουμε λάδι και ζεστό νερό. Κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Χτυπάμε στο χαμηλό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα ασπράδια λίγα-λίγα σε 4 φορές και τα ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω χωρίς να σβήσουμε. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο χρέος στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Χτυπάμε μερικές φορές το ταψί μου στον πάγκο για να βγουν οι φυσαλίδες αέρα μέσα σε αυτό και να φουσκώσει κάθε μέρος του κέικ μας με τον ίδιο τρόπο.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 20 ή 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς. Μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Ας το αφήσουμε να κρυώσει.
  6. Για την κρέμα, χτυπήστε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο βανίλιας και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Ας κάψουμε τη σόμπα. Το σβήνω όταν αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και χτυπάμε.
  7. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπάζουμε πάνω τη μεμβράνη για να ακουμπήσει την κρέμα και να μην παίρνει αέρα.
  8. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ή 4 ώρες. Μπορείτε να ξεκουραστείτε για 1 νύχτα αν θέλετε. Όταν βγει από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει μια λεία υφή.
  9. Κόβουμε το κέικ μας με στρογγυλή φόρμα 20 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα στις εσωτερικές άκρες. Μπορείτε να απλώσετε λίγη κρέμα για να κολλήσει.
  10. Ας βάλουμε το κέικ μέσα. Ας το βρέξουμε με μπανανόγαλα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Ας το χωρίσουμε στη μέση κάθετα. Ας κόψουμε τις φράουλες ίσα ίσα για τις άκρες.
  11. Τοποθετούμε τις φράουλες με το εσωτερικό στραμμένο προς τα έξω. Ας βάλουμε κρέμα στη μέση. Ας στύψουμε την κρέμα ανάμεσα στα λουλούδια.
  12. Τοποθετήστε τις φράουλες ολόκληρες στη μέση. Καλύψτε το εντελώς με κρέμα. Ας τραβήξουμε τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ από το rondo.
  13. Ας το πασπαλίσουμε. Αφήστε το να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Ας αφαιρέσουμε σιγά σιγά τη φόρμα και το χαρτί. Μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως θέλετε. Καλή όρεξη.

Συνταγή κέικ μανόλιας φράουλα με φωτογραφία

ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΚΕΙΚ ΜΑΓΝΟΛΙΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button